Formandens beretning 2018

 

 

Hvor tiden flyver, utroligt at der er gået endnu et år. Foråret 2017 var meget præget af den fugleinfluenza der hærgede landet, hvilket jo medførte at vi ikke måtte holde vores Kåringsskue. Stor har spændingen været her de sidste par måneder, om fugleinfluenzaen der blev konstateret i Holland i December17, ville sprede sig, så vi også i år ville få et forbud mod at holde vores Kåringsskue, dette skete jo heldigvis ikke.

Ved sidste generalforsamling den 4. marts viste Tord Widell sin fine billedserie fra Nordens største Fuglepark, det var nogle rigtig fine billeder. Tusind tak for at du ville tage den lange vej for at vise os dem.

Den 22. Juni var bestyrelsen på besøg hos medlemmer i Nordjylland. Vi kørte fra Ry om formiddagen ved 10.30 tiden til vores første besøg ca. 30 kilometer nord for Ålborg.

Vi besøgte

Susanne og Lynge i Hjallerup

Helge Friberg i Skagen

Tage Andersen i Hjørring

Flemming Larsen i Brovst

Det var en hel utrolig fin dag, hvor vi fik set næsten hele paletten af de Australske Parakitter.                                                                                                                                              Tusind tak for at vi måtte komme og forstyrre jer og se jeres meget fine fuglehold og selvfølgelig, tak for alt det vi blev budt på alle steder.  Denne dag var også det gode vejr med os.

Vi havde den 2. september en medlemshyggedag, på Solsortevej 5 i Århus. Vi var 27 medlemmer der havde tilmeldt sig arrangementet. Der var slået telt op i haven, så alle kunne sidde tørskoet hvis den våde sommer også skulle vise sig denne dag, men vejret var fint så vi både kunne være inde og ude i haven.                                                                                  Vi startede ved 15 tiden med kaffe og hjemmebagt kage. Efter kaffen kørte de fleste af mændene, en times tid, ud og så fugle hos Erik Bro på Lystrupvej.                                                Der blev så set fugle her og ellers hygget og snakket, grillen blev tændt, vi fik noget lækkert mad, som flere af vores hustruer havde lavet.                                                                      Det var en hel fantastisk dag, og det viste sig at det var den sidste rigtige sommerdag i 2017.                                                                                                                                                       En stor tak til alle jer medlemmer for den store opbakning.

2017 var også året hvor ” Parakit – Jørgen”. Jørgen Jensen i Tvis er kommet med på verdenskortet.    En Avis havde udarbejdet en meget fin artikel om Jørgen og hans mangeårige interesse og Fascination af de Australske Parakitter. en meget fin reklame for vores hobby

2017 var ligeledes året hvor vi har fået ny leverandør af årsringe. Der har jo i længere tid været mange klager over de gamle ringe, hvor skriften forsvandt, eller var så utydelig at det ikke kunne læses. Dette problem skulle nu være løst med de nye.

Medlemsmøde den 27. Januar.

Vi var 31 medlemmer der deltog i mødet der startede kl. 10. Efter kaffe og rundstykker holdt Benny Kløppel et foredrag med billeder fra en tur til Costa Rica i 2011. Det var en helt fantastisk fotosafari vi kom på.  Meget imponerende var at Benny faktisk kunne alle navnene på de fuglebilleder vi så. En stor tak til Benny for at delagtiggøre os i jeres fantastiske tur.

Efter Frokost kom Torsten på, for at fortælle om de store Australske Parakitter. Som altid er det en stor fornøjelse at høre Torsten, for han har altid et eller andet i ærmet der lige kan få de små grå hjernevindinger i gang, denne gang var ingen undtagelse, Droner, Instagram, hvad er nu det for noget, fugle der er ved at uddø, som ikke er det alligevel, den tekniske verden er trængt ind i vores fuglehold. Fugleholdere nedlægger deres fuglehold og tager på Foto Safari i stedet. Der er nu kun få lande i Nordeuropa der avler mutationer og Torsten forventer at mutationsfugle fremover, for nogen artes vedkommen bliver svære at komme af med. Droner der helt lydløst flyver tæt på fuglene i det fri, og tager helt fantastiske billeder, som på nettet kan hentes kvit og frit. Dronerne kan også bruges til fugletælling, blandt andet den Orange buget Græsparakit der ellers kun lever på Tasmanien, er af en fuglefotograf fra Dubai med en drone, fundet i flere eksemplarer på det Australske fastland.                                                                                                             Torsten fortalte om de store Australske Parakitter og som altid var Torsten velforberedt, og kom med mange guldkorn om de forskellige arter. En stor tak til Torsten for et godt foredrag.

Vi er stadig medlem af LDF som associeret medlem, og L.A.P. er at finde på de grå sider.

LAP har stadig en lukket gruppe på Facebook, og alle der  ikke mere er medlem af L.A.P, vil  blive slettet. Er der medlemmer der endnu ikke er kommet med i den lukkede gruppe, kan de sende en mail til mig, så vil jeg sørge for i kommer på.

L.A.P.´s Hjemmeside er også godt besøgt. Jeg bestræber mig på hele tiden at få den opdateret, når nye tiltag kommer.  Jer medlemmer, er meget velkommen til at sende indslag, jeg kan sætte på siden

Bestyrelsens aktiviteter:

Vi var repræsenteret ved bestyrelsestur til Nordjylland

vi var repræsenteret ved vores hygge lørdag

vi var repræsenteret ved planmøde angående Kåringsskuet

Vi var repræsenteret ved Medlemsmødet

vi er repræsenteret ved kåringsskuet

Der er afholdt 4 bestyrelsesmøder.

Laps Dommere holder jævnligt møder om alt det nye der sker på området. I år er alt skrivearbejde vedrørende bedømmelse af vores fugle, foregået via dommernes egen pc. så alle bedømmelser kan tages direkte fra deres pc over på et usb. stik, der sættes i en pc, som har tilslutning til en printer. Det har gjort processen efter bedømmelserne væsentlig nemmere, og vi sparer helt vores skrivedamer.

Udstillingsudvalget.

Var repræsenteret ved Udstillingsmødet.

er repræsenteret ved Kåringsskuet.

Vores Redaktør: Dorthe og Jens laver forsat et rigtig fint blad.  Jeg skulle hilse og sige, de mangler Artikler.                                                                                                                         Tak til alle jer der har sendt artikler til Bladet.

Tove Hansen, laver stadig et stort arbejde med at pakke og udsende vores medlemsblad.

 

Højdepunktet er jo som altid vores årlige kåringsskue, hvor vi kan få bedømt alle vores fugle, for at se om nu også dommerne mener, lige som vi selv, at vi har nogle fine fugle. Samtidig kan vi få en fornemmelse af hvilke fugle vi skal sætte sammen, for at få det ønskede resultalt, det gælder både mutationer, varianter og naturfarvede.                                Spændingen i år har været stor, Fik vi nu også tilladelsen til at holde kåringsskuet, og hvordan ville det hele tage sig ud i disse nye lokaler. Jeg må sige det er gået helt fantastisk, det er utrolige dejlige lokaler her i Låsby.                                                                                       En stor tak til alle der udstiller jeres fugle, der sidder rigtig mange fine fugle derinde. Foråret er lige om hjørnet, Yngle sæsonen starter så småt, det begynder at krible i os alle. Det bliver spændende at se næste år, hvad i har fået på pind.

Vores hustruer er som altid en fantastisk hjælp for os i køkken og cafeteria. En stor tak til jer.

Tak til bestyrelsen for et godt samarbejde.

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *