Formandens beretning 2012

Formandsberetning 2012

Inden vi starter generalforsamlingen

Den 1 november  2011 døde desværre vores medlem Ove Lillelund fra Herning

1 min. Stilhed……………………………..ære være hans minde.

 

Det er helt utroligt, at der er gået endnu et år, og vi er igen her ved vores årlige generalforsamling.

Den 22 juni var bestyrelsen på tur til medlemmer i midt og Vestjylland.  Hvor Vi besøgte  8 af vores medlemmer, først besøg var ved

Hanne  Andersen i Hampen  , så

Jørgen Nielsen i Give

Orla Krogsgaard i Kibæk,

Aksel Thygesen i Ringkøbing,

Tage Andersen i Varde,

Palle Jæger i Esbjerg

Jan Møller i Vojens,

Vores sidste besøg var på vej hjem fra Vojens, hvor vi var hos et medlem , der ikke ønskede at få sit navn nævnt.

Det var en pragtfuld dag hvor vi fik set rigtig mange flotte fugle , også nogen jeg aldrig tidligere havde set. En stor tak til jer alle for at vi måtte komme og for den fine forplejning vi modtog alle steder.

Det trælse ved sådan en fantastisk dag er, at tiden bare flyver af sted, vi havde alle en føelse af at vi kunne have brugt meget længere tid de enkelte steder.

 

Den 27-28 August var vi på Volieretur til Sunds og Omegn,

Kl. 14.30 var vi 18 medlemmer der mødtes hos Ole og Kirsten. Efter en god kop kaffe og te med hjemmebag, kørte vi i samlet flok til Jørgen Jensen og så han fine fuglehold

Efter endt fuglekig kørte vi tilbage til Ole og Kirsten hvor vi også fik set fugle, og snakket

Så blev det ved den tid til at få tændt op i Grillen. Forinden havde Kirsten og Ole dækket et meget fint langt bord op i den ene halvdel af laden, med lysguirlander på vægen, det var rigtig flot. Vi sad lunt og tørt når der ind i mellem kom en regnbyge.

Erik og Ole var grillmestre, og lavede nogle helt vidunderlige grillet retter. Kirsten havde kreeret noget fantastisk godt kartoffelsalat og salat. Det blev en  dejlig aften, hvor snakken gik lystigt til ud på de små timer.

Efter et dejligt morgenbord, kørte vi 20 medlemmer ud til

Anna og Jens Sønderby i Fjeldborg,

John Filipsen i Sunds

Erik Thomsen i Hammerum.

Ester og Peter Mosekjær.

Vi fik set mage flotte voliere og fugle, også fugle vi ikke tidligere havde set i mutationer og farver, det eneste sted vi ikke så mange levende fugle var ved Ester og Peter Mosekjær, Peter havde omkrig 100 stenfugle rundt om i sin smukke have, men ingen lignede de australske Parakitter. Hustruen lavede malerier. I deres lade havde de en  salgsudstilling hvor man kunne erhverve sig en figur eller maleri.  Herefter gik turen hjemad. En stor tak til alle jer der ville vise os jeres fuglehold og for det vi blev budt på. Ligeledes en stor tak til Ole og Kirsten for deres store arbejde i en fint tilrettelagt weekend.

Den 7-8-9 oktober var L.A. P gæsteudstiller ved Silkeborgs Fugle og Stuekulturforenings udstilling i ”Lunden” i Silkeborg. Det var en rigtig flot opbygget udstilling der var smukt pyntet med mange forskellige blomsteropsatser, hvilket også mange besøgende kommenterede.

L.A.P. havde en sal hvor der udelukkende var Australske Græsparakitter, og hvor de blev udstillet parvis, de var stillet op med først Bourkes med mutationer, så Rødskuldret med mutationer, Rødbrystet med mutationer, Elegant med mutationer og sidst Blåvinget.

Det var meget flot og lærerigt at se fuglene på denne måde, ikke tidligere har vi set en udstilling opbygget på denne måde.

Om søndagen gik Torsten alle burene igennem og fortalte hvilke fugle man skulle sætte sammen for at få den ønskede mutation. Torsten sagde at man snildt i løbet af et par år, selv kunne fremavle de dyre fugle, mange fuglefolk tage til udlandet for at købe.

Henning præsenterede et nyt lamineret burkort i aluminiumsholder, det ser rigtig flot ud og det meste af lageret blev da også solgt.

Silkeborg fugle og Stuekulturforening havde en meget smukt udstilling i salen ved siden af, her var udstillet rigtig mange flotte fugle, de Australske Parakitter var rigt repræsenteret, der var også udstillede fugle jeg ikke tidligere havde set.                                                                                Udstillingen var godt besøgt alle dage.  En stor tak til Silkeborg for at vi måtte udstille hos jer.

Den 21-1 2012 havde L.A.P. medlemsmøde i Nyborgs fugleforenings lokaler. Mødet var også for ikke lap medlemmer. Vi var 35 fuglefolk fra alle egne af landet, også Sverige var repræsenteret.  Nyborg fugleforening havde sørget for kaffe og rundstykker, det var meget kærkommen, da mange havde kørt rigtig langt.

Morten Brun Rasmussen holdt et foredrag om hvordan han havde opbygget sine voliere, om redekasser og fodring og slutteligt om opdræt af den Gulskuldret parakit. Det var et fantastisk godt foredrag der gav et meget fint indblik i alle de erfaringer på godt og skidt Morten havde haft, med voliere, frø, kasser og opdræt. Tiden blev overskredet med ½ time, men vi var nød til at slutte da vi skulle have noget at spise,inden næste fordragsholder, men vi kunne have lyttet meget længere på Morten.

Vi fik noget at spise, og så kl. 13 fortalte Torsten Østergaard om den Rødskuldret Græsparakit og alle dens mutationer, kombimutationer, primær mutationer, dobbelt faktor, enkelt faktor, dominant arvelighed og hvad er en variant. Selv om Torsten sagde det var noget tørt stof, syntes jeg det var et godt og meget oplysende foredrag, det er fantastisk viden Torsten ligger inde med og altid får jeg en masse ud af det og tænker ofte , nå er det sådan det hænger sammen.

Det var en meget lærerig dag, og jeg talte med flere der gav udtryk for at foredragene havde været den lange tur vær. En stor tak til de 2 foredragsholdere og til Nyborg fugleforening for lån af lokaler og deres arbejde med indkøb af rundstykker, smørrebrød, kaffebrygning m.m. og tusind tak til medlemmerne der støttede op omkring arrangementet.

L.A.P. standen var opstillet ved Silkeborgs Fugle og stuekulturforenings udstilling i ”Lunden” i Silkeborg

Vi er stadig tilknyttet LDF og L.A.P. er at finde på de grå sider.

En noget trist nyhed er at DSI er opløst. Vi  var til sidst kun 3 foreninger tilsluttet, der blev afholdt et opløsningsmøde lørdag den 27 august, hvor det blev bestemt at de midler der var i DSI skulle deles ligeligt imellem de 3 foreninger der havde indbetalt deres medlemsgebyr.

Avelsgrupperne:

Avelsgrupperne er ikke rigtig kommet i gang, det er kun gruppen af de Rødbrystet Græsparakitter som har haft et møde i Sønderjylland.

Bestyrelsens aktiviteter.

Vi var repræsenteret ved bestyrelsestur til medlemmerne.

Vi var repræsenteret ved vores volieretur til Sunds og omegn.

Vi var repræsenteret ved L.A.P.’s gæsteudstilling ved Silkeborgs Fugle og Stuekulturs forenings udstilling i Silkeborg.

Vi var repræsenteret ved planmøde med udstillingsudvalget, vedrørende kåringsskuet.

Vi var repræsenteret ved L.A.P.’s medlemsmøde i Nyborg.

Der er afholdt 4 bestyrelsesmøder..

 

L.A.P.’s dommer afholder stadig jævnlig møder, hvor de holder sig opdateret om alt det nye der sker, samt gennemgår og udarbejder standartbeskrivelser.

Vores Redaktør Dorthe og Jens gør et rigtig fint arbejde, det er nydelse at læse vores blad.

En tak til alle jer der har lavet artikler til bladet, Jens og Dorthe vil helt sikker blive glade for om flere vil dele deres viden med os andre, ved at indsende en artikel.

Tove Hansens hjælp nyder vi stadig godt af, hun kommer de forskellige indlæg i vores blad og får dem sent ud til os..

Vores Hjemmeside er forsat godt besøgt, og vi er begyndt at bruge den så medlemmer har mulighed for at arrangere sammen kørsel, ved at sætte navn og by ind for deltagerne ved det enkelte arrangement.

Højdepunktet i vores forening er jo naturligt nok vores årlige Kåringsskue. Det er en fornøjelse at se alle de flotte fugle der sidder derinde, der er virkelig noget at avle på. En stor tak til alle jer der har udstillet.

Udstillingsudvalg, dommere, bestyrelse og mange af vores medlemmer har gjort et kæmpe arbejde for at få udstillingen op at stå tusinde tak til jer alle.

Vores hustruer er som vanlig en stor hjælp for os, uden den ville det være svært at få det hele til at klappe, tusind tak til jer..

Sluttelig vil jeg sige tak til bestyrelsen for et godt samarbejde i 2011

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *