Formandsberetning 2017

 

Formandsberetning 2017

Inden vi starter Generalforsamlingen vil jer bede jer rejse jer og hole 1 min stilhed for vores medlem Preben Mogensen der døde den 26. juli og for Ingrid Hoffmeister der døde den 30. August efter kort tids svær sygdom.

Ære være deres minde……….

Vi skal ha valgt en ordstyrer, vi vil forså Tage Andersen……, Tage blev valgt.……………………

 

Endnu et år er gået, og jeg mener der er sket rigtig meget siden vores sidste generalforsamling, bland andet er vi jo kommet i disse for os nye lokaler her i Låsby. Årsagen var at Skæring jo satte Lejen af lokalerne op med 80 %, hvilket vi ikke kunne acceptere. Vi så os så omkring efter nye lokaler, og vores medlem Henrik Laursen var med i Låsbys forsamlingshus bestyrelse, og sagde de havde plads til os og vores materiel, så det var jo helt fantastisk, og den 21. september blev alt flyttet herud.

Den 22 Juni var bestyrelsen på besøg hos 10 af vores medlemmer i og omkring det Sønderjyske. Vi kørte fra Ry kl. 7,15 om morgenen og da vi kom til Horsens begyndte det at regne, og regnede kraftigt til kort før vi tog fra det første besøg, resten af dagen var vejret fint.

Vi besøgte

Jørn Østergaard i Daugård

Kurt Jensen i Vejle

Hans Bjørnskov i Aabenraa

Peter Stabel i Rødekro

Verner Flindt i Aabenraa

Benny Christensen i Gråsten

Hans Jørgensen i Tønder

Michael Dirksen også i Tønder

Frede Vejrup i Sønder Omme

Steen Nissen også i Sønder Omme

Det var en hel fantastisk og uforglemmelig dag, hvor vi fik set rigtig mange fine Australske Parakitter, græsparakitter og voliereanlæg, samt Får, Høns, Geder og flotte haver.                                                                                                                                                       En stor tak til jer alle for at vi måtte besøge jer, og se jeres fine fuglehold og ligeledes tak for alt det vi blev budt på, alle steder.  23.15 var vi igen i Ry efter en lang skøn dag.

Den 2-4. September var vi 36 medlemmer der var i Holland, det var Aldert Westmand og Henning der havde tilrettelagt turen.

Vi startede 6.15 om morgenen fra Lystrup ved Århus og samlede medlemmer op langs motorvejen mod Tyskland.  Da alle var kommet på bussen var der kaffe og Rundstykker og en lille en til at klare stemmen. Vi fik et lille ufrivillig ophold nær grænsen da ”Torben” vores Chauffør, opdagede at der manglede nogle papir på bussen, de blev dog hurtigt fremskaffet så vi kunne komme videre. Ved Middagstid hev Torben 2 lange borde ud fra bussen og serverede et rigtig fint middagsmåltid.  Turen videre mod Holland gik uden problemer og der blev tid til at besøge en frøhandler. Der blev handlet en del, inden vi tog videre til vores Hotel. Her fik vi tildelt vores værelser så vi lige kunne smække benene lid op inde vi skulle spise.      Vi fik en dejlig aftensmiddag og efterfølgende blev baren lige rundet inden vi strøg til køjs.

Vi mødtes næste morgen med Westmann hos den første fugleholder, A.J Emmink, Han har et fint fuglehold med mange Australske Parakitter og græsparakitter.    Vores næste besøg var hos Gerrit Fik som havde et fint fuglehold med mange af de store Australske Parakitter, vi gik så gennem hækken til naboen der også havde mange store Australske Parakitter og en del Græsparakitter. Havde bland andet den gule Rock Pepler, efter megen snak og fotografering begge steder, tog vi videre til

Roel Winter, han har en dejlig stor gård hvor alt osede af hygge i og omkring voliererne og ejendommen, havde et fint fuglehold med mange sorte Rosella og en del med kun Sort ryg.

Vi kørte til Michel Van der Plas der har et fugleinternat, for misrygtet fugle, eller hvis fuglefolk der ikke magtede at have fugle mere, kunne de komme ind med fuglene så de fik en ordentlig pasning og pleje. Mange af fugle var adopteret af firmaer eller privatpersoner, de betalte så for foder og pleje. Det var et spændende sted, hvor vi godt kunne have bruge en del mere tid, for der var rigtig meget at se på.                                                                                                                                                                   Det var nu middag og Torben hev igen sine borde frem fra bussen og serverede en lægger frokost.

Vores næste besøg var hos Hans Van Wijk der næsten udelukket arbejde med Blommehovede, og jeg skal lover for der var mange forskellige, havde blandt andet en Blommehovedet Dueparakit, der skulle være noget af en meget stor sjældenhed.

Vores sidste besøg var hos B. Profigt, der havde rigtig mange nymfeparakitter i hvide og grå mutationer, havde også en del af de store Australske Parakittre.

Vi tog tilbage til hotellet hvor der var tid til at hvile lidt inde aftensmaden, vi fik en dejlig 3 retters menu. Efterfølgende blev baren besat til langt ud på aftenen, og dagens oplevelser gennemsnakket.

Næste morgen tog vi afsked med hotellet og kørte til Aldert Westman og så hans fantastiske fuglehold, med mange forskellige Australske Parakitter og Græsparakitter, de var i mange forskellige Mutationer. Som altid er det en meget stor oplevelse at se hans fuglehold. Efter 1½ times fuglesnak, gik turen mod Danmark.                                                                                                                                                                 Det var en rigtig dejlig tur hvor vi fik set rigtig mange flotte fugle og voliere, en stor tak til alle fugleholdere, for at de vil tage imod sådan en stor flok som vi var, og  for at vi måtte komme og se jeres fuglehold. Og tak for alt det, vi alle steder blev budt på.   En stor tak til Aldert Westman og Henning for en rigtig flot arrangeret tur, og tak for den store opbakning der var til turen fra jer medlemmer.

.

              LAP standen var ikke ude i 2016.

Vores medlemsmøde den 28. januar havde vi i Cafe Smilet i Århus, vi var 34 medlemmer fra alle dele af landet og en fra Sverige.

Først hørte vi John Frikke, der fortalte om papegøjekongressen på Tenerife i 2014. Det var et meget spændende at høre om selve kongressen, og at man her lade stor vægt på den sociale del. John fortalte så om den store papegøjepark, ledsaget af de fine billeder John havde taget. Slutlig fortalte John om sit eget meget varierede fuglehold, han er gået lidt væk fra de Australske Parakitter til fordel for de Sydamerikanske, men har stadig Australske parakitter.

Torsten fortalte så om de Australske Parakitter ”Variation normalfarvede fugle” Alle Australske Parakitter variere meget i farven, dette gælder for kroppen grundfarve, rygfarve, tegning og pandebånd og det gælder både i naturen og i fangenskab. De kaldet for typer eller varianter.

Pludselig kom Torsten med et nyt ord, som jeg ikke mindes jeg har hørt tidligere                   ” Sportsfugl” Hvad er nu det for noget, jo når en fugl vi har sidende i Volieren, ikke findes i naturen, kaldes det en ”sportsfugl” feks: En Rosella med hel gul ryg, en Browns med sort ryg o.s.v. Torsten sagde det er bedst at holde fuglene typemæssigt adskilt og vi skulle huske, aldrig at droppe de naturfarvede fugle.

Tusinde tak til de 2 foredragsholder for en oplevelsesrig dag og tak til alle medlemmer for den store opbakning.

LAP, har den lukkede gruppe på Facebook, for foreningens medlemmer, hvor man kan komme med alle former for input, som har relation til vores fælles hobby. Hvis nogen endnu er kommet med, kan i blot give mig et præg om det, så vil i få en invitation.

Vi er stadig tilknyttet LDF, som associeret medlem og vi er at finde på de grå sider.

Bestyrelsens aktiviteter:

Vi deltog i besigtigelse af vores nye lokaler

Vi var repræsenteret ved bestyrelsestur til Sønderjylland

Vi var repræsenteret ved Hollandsturen.

Vi var repræsenteret ved flytning af vores materiel.

Vi var repræsenteret ved planmødet sammen med udstillingsudvalget, angående Kåringsskuet.

Vi var repræsenteret ved Medlemsmødet den 28 Januar

Der er afholdt 4 bestyrelsesmøder.

L.A.P.’s dommere afholder stadig jævnligt møder, hvor de holder sig opdateret om alt det nye der sker på området, og man må jo sige hvad angår mutationer, er det ikke småting der sker. En stor tak til dem.

Udstillingsudvalget:

har deltaget i flytning af vores materiel og I udstillingsmødet.

En stor tak til jer.

Vores Redaktører Dorthe og Jens laver et rigtigt fint medlemsblad og det er sat flot op.                                                                                                                                                           En tak til alle jer der har lavet artikler til bladet.                                                                   Dorthe og Jens mangler altid artikler til bladet, så skriv lidt om jeres fuglehold, eller ferieture hvor i har besøgt fugleparker eller fuglefolk, og send det til dem.

Tove Hansen, laver forsat et stort arbejde med at pakke og sende vores medlemsblad ud.

Vores Hjemmeside er forsat godt besøgt.

Højdepunktet i vores forening er jo som altid vores årlige Kåringsskue. Jeg har været særlig spædt i år, om hvordan vi nu fik det hele sat op her i Låsby, men sådan skulle det  jo ikke være i år, grundet fugleinfluenzaen. Jeg håber ikke vi bliver udsat for det igen. I 2006 måtte vi også aflyse kåringsskuet grundet fugleinfluenza.

Vores hustruer er som altid en kæmpe hjælp for os, det være sig i det daglige og ved arrangementer.

Sluttelig vil jeg sige tak til bestyrelsen for et godt samarbejde i 2016.

Dette indlæg blev udgivet i Formandsberetning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *